top of page

Pocket BVM

Sklopivi samošireći silikonski balon za reanimaciju

Šifre: PBVM-C, PBVM-G 

  • Pocket BVM balon je inovativno reanimacijsko sredstvo koje pruža podršku pri disanju pacijentima sa respiratornim distresom. Za razliku od ostalih balona, Pocket BVM ima patentirani sklopivi dizajn koji mu omogućava da stane u kompaktno i izdržljivo pakovanje. Ovaj jedinstveni dizajn ga čini najkompaktnijim, potpuno funkcionalnim balonom na svetu.

  • Pocket BVM štedi 75% prostora u poređenju sa standardnim balonima. Njegove dimenzije su 13,4 cm prečnik x 6,3 cm visina i lako se uklapa u bilo koji komplet za hitne slučajeve. Ovo je posebno važan faktor za bolničare koji imaju problema sa prostorom kao što su oni na biciklima, motociklima, terenskim vozilima (AVT), helikopterima itd.

  • Još jedna prednost Pocket BVM-a je ta što se lako može preneti sa jednog EMS provajdera na drugog, čak i u najtežim okolnostima – vatra, voda, prljavština itd. Kutija je posebno robusna i vodootporna i napravljena je da izdrži najizazovnija okruženja.

  • Pocket BVM je napravljen od najkvalitetnijih materijala. Reanimator je napravljen od vrhunskog silikona i svi priključci i materijali su u skladu sa industrijskim bezbednosnim standardima. Cela jedinica je jednostavna za sklapanje i može biti spremna za nekoliko sekundi. Sam uređaj za reanimaciju ima ergonomski i lagan dizajn za optimalno rukovanje i zahteva minimalan pritisak za kompresiju i brzo se vraća svoj oblik. Pored toga, ima specijalnu teksturiranu površinu koja obezbeđuje udoban i čvrst hvat koji omogućava efikasnu ventilaciju tokom dužeg perioda, dok istovremeno smanjuje zamor ruku.

  • Zbog svog jedinstvenog dizajna, Pocket BVM je postao prviizbor za vojne jedinice (SAD, Nemačka, NATO itd.), kao i za civilne organizacije kao što su avio-kompanije, jedinice hitne pomoći, spasioci i vatrogasci. Pocket BVM je takođe dostupan sa O2  cevima ili crnim balonom za taktičku upotrebu.

bottom of page